14:00

Pajala IF

Referat: Gammelstads IF - Pajala IF

Gäsp vilken tempofattig tillställning....

Vi har full koll på händelserna matchen igenom. Gif backar hem och drar ner tempot så fort de vinner bollen. Första perioden är vår bästa offensivt. Vi skapar många bra chanser och borde nog hängt fler än de två vi gör. Evvis öppnar målskyttet med ett dragskott från backplats och Viola ökar på med en volley.

Andra perioden är ett riktigt sömnpiller. 6-3 i skott vittnar om den saken. Av de få chanser som skapas är de vi som är närmast ett mål.

5 minuter in i tredje avgörs matchen då Jani sätter en backhand till 0-3. Vi spelar kontrollerat resten av matchen och målet Gammelstad gör är ett riktigt slumpmål. När slutsignalen ljuder är vår tre matcher långa förlustsvit över och tjejerna vet fortfarande inte hur det känns att förlora mot Gammelstad.

Många var bra. Henriikka bra med boll och slår bra passningar och fina uppspel. Viola höll i bollen bra och var nära att göra mål vid ett flertal tillfällen. Sanna gör en mycket stabil match som center och Laura krigar på. Bäst av alla var dock Jani som vann nästan alla närkamper och varvade fina brytningar med lysande uppspel och för det belönades hon med Örjan.